мобилни приложения

Приложения за мобилни телефони

Винаги в крак с развитието на прогреса, вече и в България стана популярно използването на мобилни приложения. Или поне сред тази част от хората, които са фенове и за лични нужди употребяват Smart Phones – в това число най-популярните софтуерни платформи: iPhone Operation System и Android.

мобилни приложенияНа все повече места може да срещнете хора с такива телефони. Не става въпрос за вид мода или израз на платежоспособност – подобни заключения биха били неверни. Говорим за удобство, леснота, яснота и приложимост на предлаганите от тези телефони хардуерни и софтуерни решения. Точката на притегляне леко се измества с времето – в началото бяха настолните компютри и модемите, след това навлезнаха лаптопите и безжичния интернет, сега достъп до виртуалното пространство може да имате общо взето по всяко време и на всяко място! Дали ще е интернет сигнал през мобилния Ви оператор или в някое заведение (хотел, болница, университет, административни центрове и т.н.), дали ще е от вкъщи или от съседите, важното е лесната достъпност. Smart Phones допринасят за тази лекота и бързина на връзката с виртуалното пространство. Стават и ще стават все по-популярни, все по-технологични и многофункционални. Затова и приложенията, които може да намерите за тях набират скорост с разнообразни тематични решения.

В развитите страни изборът от приложения е наистина голям. Ако търсите карта на метрото за New York, например, вероятно ще може да избирате измежду 30 безплатни приложения и още десетина платени.
Индустрията на т.нар. „апликейшъни” тепърва набира скорост. Така, стъпка по стъпка настъпва и на българска земя. Цените на подобен род услуга може да струва скъпо. Все още добрите програмисти са малко, а и работят на високи цени. Истина е, че сферата тепърва търпи развитие както ценово, така и по отношение на качество и разнообразие на предлаганите решения.

Екипът на Zavedenia.bg започна работа по подобни проекти преди по-малко от година и вече може да се похвали с работещи приложения, както за iPhone Operation System, така и за операционната система Android. Разбира се техни клиенти са представители на ресторантьорството и хотелиерството в България, но опции за разширяване на кръгозора винаги има. Разработената от тях платформа за менажиране на информация – веднъж като присъствие в известен каталог на фирми, именно във Вашата сфера, веднъж като актуализация на собствен уебсайт и фейсбук профил, но и като присъствие в мобилния свят, позволява с едно действие да обновявате цялото си онлайн присъствие и маркетинг стратегия. Подобни решения спестяват не само пари, но и време, разправии, допълнителни умения.

Част от нашите клиенти са: Cotton Club (фолк клуб в София), Ресторанти Кактус, Син Сити (фолк клуб в София), Бар Rock’n Rolla (рок клуб в София), ресторанти Ниагара (град София), верига ресторанти и хотели FPI (цяла България) и други. Те вече имат мобилни приложения за двете най-популярни операционни системи и то на приемливи цени.

Мобилни приложения за малък и среден бизнес

Един нов канал за онлайн презентация на Вашия бизнес е чрез приложенията за мобилни телефони (за т.нар. Smart Phones).
мобилни приложения, малък и среден бизнес След като вече сте изградили мрежа от точки, с помощта на които привличате нови клинети от интернет (като фирмен уебсайт, фейсбук профил, участие в каталози ит.н.), значи е време за следващата стъпка напред. Тя се състои в изграждането и обявяването на мобилното приложение на Вашия бизнес или т.нар. „апликейшън” или просто “app” .

Големите риби на пазара вече имат страхотни многофункционални приложения, които будят завиден интерес в потребителите. Ежедневно техни апликейшъни се свалят не само на локално, но и на световно ниво. Повече струват скъпо, и са изработвани дълго време. Обикновено се изграждате поне на двата най-популярни операционни езика: за iPhone и за Android, което допълнително оскъпява и забавя процеса. Време е и Вие да се замислите как да привлечете нови клиенти? Какви интересни предложения да вмъкнете във Вашия апликейшън? С какво да ги впечатлите за дълготрайни връзки?